logo
logo
Český tým vyhrál lingvistickou olympiádu

Český tým vyhrál lingvistickou olympiádu

08.08.2024
Učitel/učitelka
Ředitel/ředitelka
Rodiče
Odborná veřejnost
Na konci července se v Brasilii konalo mezinárodní kolo Lingvistické olympiády. Vyhrála jej česká reprezentace. Češi soutěžili v tomto složení: Matěj Čapka, Gymnázium Jana Keplera, Praha, Vít Černý, Gymnázium Havlíčkův Brod, Richard Dobíšek, Mensa gymnázium, Praha, Miroslav Havel, Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha. V týmové soutěži se tato čtyřka umístila na prvním místě. V soutěži jednotlivců získal Matěj stříbrnou medaili a hned dvě ocenění za nejlepší řešení druhé a páté úlohy. Richard a Miroslav oba získali bronz. Více informací: https://iol2024.org/ Fotografie: zahajovací ceremoniál (zdroj: iol2024.org).
Obrázek článku

Mohlo by Vás zajímat

Národní cena kariérového poradenství 2024

Rádi bychom vás informovali o možnosti přihlášení se do Národní ceny kariérového poradenství za rok 2024.

Art and Science v kampusu VŠB-TU Ostrava

Ve čtvrtek 5. 9. 2024 v kampusu VŠB-TUO v Porubě představíme univerzitu nejen jako instituci pro vzdělávání, vědu a výzkum, ale také jako místo kreativního myšlení s přesahem do umění a tvořivosti. Těšte se na komentované ukázky, technické dílny a soutěže, umělecké workshopy, výstavy a hudební vystoupení. Podrobnější informace vám pošleme v přípravném týdnu, ale přihlásit svou školu můžete už nyní: https://www.zlepsisitechniku.vsb.cz/program/1213. (Foto zdroj: Freepik)

Výstava Na cestě - Smetanova výtvarná Litomyšl

Již tradiční výstava výtvarných skupin MenART se v letošním ročníku představí v návštěvníkům dosud skrytých prostorách domu U Rytířů.