logo
logo
Národní festival Smetanova Litomyšl dává prostor nejmladším talentům

Národní festival Smetanova Litomyšl dává prostor nejmladším talentům

11.06.2024
Učitel/učitelka
Rodiče
Žáci a studenti
Praha 11. června 2024 – Přední festivaly Smetanova Litomyšl a Smetanova výtvarná Litomyšl spojuje zájem o nejmladší generaci talentů, kterým pořadatelé dávají prostor spolu s mezinárodními hvězdami ve svých programech v nadcházejících týdnech.
Obrázek článku

Absolventi Akademie MenART rozezní již pošesté i Národní festival Smetanova Litomyšl

28. června se zde v bohatém programu představí v Zámecké jízdárně stipendisté oboru klasické hudby skupin pianistů Ivo Kahánka a Karla Košárka, houslisty Jana Fišera, flétnisty Jana Ostrého, violoncellistky Michaely Fukačové, kytaristy Pavla Steidla, violisty a dirigenta Jiřího Kabáta a klarinetisty Irvina Venyše. Pestrá dramaturgie reflektující Rok české hudby nabídne program, akcentující mladistvou virtuositu i vášeň nadaných sólistů nejmladší generace i komorní hudbu. V koncertu zazní i autorská díla Pavla Steidla a Jiřího Kabáta, které mentoři věnovali svým svěřencům. Více o koncertu zde: MenART pro Smetanovu Litomyšl | MenART | Stipendijní akademie uměleckého vzdělávání.

Mohlo by Vás zajímat

Art and Science v kampusu VŠB-TU Ostrava

Ve čtvrtek 5. 9. 2024 v kampusu VŠB-TUO v Porubě představíme univerzitu nejen jako instituci pro vzdělávání, vědu a výzkum, ale také jako místo kreativního myšlení s přesahem do umění a tvořivosti. Těšte se na komentované ukázky, technické dílny a soutěže, umělecké workshopy, výstavy a hudební vystoupení. Podrobnější informace vám pošleme v přípravném týdnu, ale přihlásit svou školu můžete už nyní: https://www.zlepsisitechniku.vsb.cz/program/1213. (Foto zdroj: Freepik)