VIDEO: Spravedlivost a legitimita v poskytování nadstandardní podpory žákům se sociálním znevýhodněním

VIDEO: Spravedlivost a legitimita v poskytování nadstandardní podpory žákům se sociálním znevýhodněním

10.05.2024
Učitel/učitelka
Ředitel/ředitelka
Školní poradenský pracovník/ce
Rodiče
Zřizovatelé škol
Odborná veřejnost
Video se věnuje spravedlivému poskytování nadstandardní podpory ve vzdělávání žáků se sociálním znevýhodněním. Doc. PhDr. Zbyněk Němec, Ph.D. z Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy a expert v NPI ČR, vysvětluje teoretické, zákonné a praktické důvody pro zajištění této podpory. Video, určené školám zapojeným v projektu Podpora rovných příležitostí, může být užitečné i pro další zřizovatele, ředitele, školy a rodiče.



Mohlo by Vás zajímat

Jak portugalský program TEIP mění školy v sociálně znevýhodněných oblastech: Inspirace a zkušenosti z Lisabonu – část 1.

I v Portugalsku se systematicky věnují podpoře žáků ze sociálně znevýhodněných lokalit, což dokazuje program TEIP (Territórios Educativos de Intervenção Prioritária). Tento program se zaměřuje na zlepšení inkluze a kvality vzdělávání v náročných podmínkách. V únoru 2024 se zaměstnanci projektu Podpora rovných příležitostí z Národního pedagogického institutu ČR zúčastnili zahraniční stáže v Lisabonu, aby se blíže seznámili s fungováním tohoto programu pod vedením Generálního ředitelství pro vzdělávání a Generálního sekretariátu pro vzdělávání a vědu.

Zobrazit další články