logo
logo
Adaptační koordinátoři pro děti a žáky s OMJ v nabídce NPI ČR od 1. 4. 2024

Adaptační koordinátoři pro děti a žáky s OMJ v nabídce NPI ČR od 1. 4. 2024

10.04.2024
Učitel/učitelka
Ředitel/ředitelka
Školní poradenský pracovník/ce
Asistent/ka pedagoga
Třídní učitel/ka
Jak adaptační koordinátory do škol pro žáky s OMJ získat a na koho se obrátit? Čtěte dál!

Rádi bychom Vás upozornili na možnost čerpání finančních prostředků a metodické podpory na pozici adaptační koordinátor pro děti s OMJ, které nově přichází do české mateřské či základní školy. Prostředky přidělujeme ve spolupráci s MŠMT a Ministerstvem vnitra. V letošním roce je možné využít podporu adaptačního koordinátora i pro krátkodobé doučování žáků cizinců a s OMJ, kteří selhávají ve vzdělávání a je potřeba se jim dočasně více věnovat.

Nabídka je spuštěna od 1. 4. 2024.

Více informací naleznete v tomto odkazu.

Na Vaše dotazy odpoví a další informace Vám rádi poskytnou jednotliví krajští koordinátoři podpory pedagogických pracovníku pracujících s dětmi/žáky cizinci a s OMJ – kontakty.


Mohlo by Vás zajímat

Art and Science v kampusu VŠB-TU Ostrava

Ve čtvrtek 5. 9. 2024 v kampusu VŠB-TUO v Porubě představíme univerzitu nejen jako instituci pro vzdělávání, vědu a výzkum, ale také jako místo kreativního myšlení s přesahem do umění a tvořivosti. Těšte se na komentované ukázky, technické dílny a soutěže, umělecké workshopy, výstavy a hudební vystoupení. Podrobnější informace vám pošleme v přípravném týdnu, ale přihlásit svou školu můžete už nyní: https://www.zlepsisitechniku.vsb.cz/program/1213. (Foto zdroj: Freepik)