logo
logo
Školení pro pedagogy: Jak efektivně podpořit žáky s vývojovou dysfázií

Školení pro pedagogy: Jak efektivně podpořit žáky s vývojovou dysfázií

23.08.2024
Učitel/učitelka
Asistent/ka pedagoga
V dnešní dynamicky se měnící školní praxi čelí pedagogové stále častěji výzvám spojeným s podporou žáků s narušenou komunikační schopností. Jedním z nejzávažnějších typů tohoto narušení je vývojová dysfázie, která výrazně ovlivňuje nejen schopnost žáků komunikovat, ale i jejich celkové školní výsledky. Chcete-li být lépe připraveni na práci s těmito žáky a poskytnout jim kvalitní podporu, neměli byste si nechat ujít prezenční vzdělávání lektorky PaedDr. Blanky Housarové, Ph.D.
Obrázek článku

Foto zdroj: Canva

Tento vzdělávací program nabízí jedinečnou příležitost seznámit se s nejnovějšími odbornými poznatky o vývojové dysfázii a jejími dopady na vzdělávání. Během školení se zaměříme na konkrétní praktické dovednosti potřebné k podpoře těchto žáků v různých oblastech výuky – od čtení a jazykového vzdělávání přes matematiku až po cizí jazyky. Program pokrývá jak první, tak druhý stupeň základní školy.

Toto školení je nejen o teoretických základech, ale hlavně o praktických strategiích, které můžete okamžitě využít ve své každodenní výuce. Pokud chcete získat inspiraci a naučit se nové metody, které mohou pozitivně ovlivnit úspěch vašich žáků, přihlaste se na tento vzdělávací program.

Školení se koná prezenčně 24. září v učebně NPI ČR na Senovážném náměstí v Praze a v průběhu prvního pololetí školního roku 24/25 následně na všech krajských pracovištích NPI ČR. Kapacita je omezená, proto doporučujeme včasnou registraci.

🗓️ Praha: 24. 9 2024 (9:00 – 16:30) – možnost registrace zde

Připojte se k nám a získejte cenné znalosti, které vám pomohou lépe porozumět potřebám žáků s vývojovou dysfázií a efektivně je podpořit na jejich vzdělávací cestě.

Mohlo by Vás zajímat

MenART

Cena pro výjimečného pedagoga ZUŠ

Tisková zpráva MenART

Stipendijní Akademie MenART odstartuje svůj VII. ročník a ocení výjimečné pedagogy

Český tým vyhrál lingvistickou olympiádu

Na konci července se v Brasilii konalo mezinárodní kolo Lingvistické olympiády. Vyhrála jej česká reprezentace. Češi soutěžili v tomto složení: Matěj Čapka, Gymnázium Jana Keplera, Praha, Vít Černý, Gymnázium Havlíčkův Brod, Richard Dobíšek, Mensa gymnázium, Praha, Miroslav Havel, Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha. V týmové soutěži se tato čtyřka umístila na prvním místě. V soutěži jednotlivců získal Matěj stříbrnou medaili a hned dvě ocenění za nejlepší řešení druhé a páté úlohy. Richard a Miroslav oba získali bronz. Více informací: https://iol2024.org/ Fotografie: zahajovací ceremoniál (zdroj: iol2024.org).