logo
logo
VIDEO: Doučování - tam, kde obtíže nestojí v cestě vizi

VIDEO: Doučování - tam, kde obtíže nestojí v cestě vizi

22.07.2024
Učitel/učitelka
Podívejte se na reportáž ze ZŠ Cimburkova v pražském Žižkově, kde se dozvíte, zda doučují výhradně kmenoví učitelé a jaké to přináší výhody a úskalí. Zjistíte, jak se mění vztah učitele a žáka při doučování a jak budovat porozumění mezi školou a rodinou a stanovit zdravé hranice. Školu, kterou navštěvuje asi 250 žáků, z nichž téměř 70 % využívá doučování, navštěvuje vysoké procento dětí se sociálním znevýhodněním a čtvrtina je z Ukrajiny.

❓ Doučují výhradně kmenoví učitelé? Jaké výhody či úskalí to přináší?
❓ Jak se mění vztah učitele a žáka při doučování?
❓ Jak budovat porozumění mezi školou a rodinou a stanovit zdravé hranice?


Podívejte se na reportáž ze ZŠ Cimburkova, která se nachází ve staré zástavbě pražského Žižkova. Školu navštěvuje asi 250 žáků – ve vysokém procentu ti se sociálním znevýhodněním a až čtvrtina jich je z Ukrajiny. Doučování navštěvuje téměř 70 % žáků.

Zkušenosti žáků (druhá reportáž)

Mohlo by Vás zajímat

VIDEOREPORTÁŽ: „Když jdu na doučko, tak se těším do školy víc“

Již podruhé se vydáváme na ZŠ Cimburkova na pražském Žižkově, kde se setkáme se žáky, kteří chodí na doučování, a zjistíme, co se jim na něm líbí. Prozkoumáme, jak se díky doučování změnil jejich vztah k výuce a škole, a uvidíme, jak jejich proměnu vnímají samotní doučující. Tentokrát se zaměřujeme na příběhy samotných žáků, kteří často pocházejí ze sociálně znevýhodněného prostředí.

Zobrazit další články