logo
logo
Celostátní setkání ke kampani projektu Podpora rovných příležitostí ŠKOLA POMÁHÁ

Celostátní setkání ke kampani projektu Podpora rovných příležitostí ŠKOLA POMÁHÁ

11.04.2024
Učitel/učitelka
21. března 2024 se uskutečnilo na 12 krajských pracovištích setkání ke kampani projektu Podpora rovných příležitostí ŠKOLA POMÁHÁ.
Obrázek článku

Hlavními tématy bylo:

🔹 Jak může škola aktivně pomoci žákům a rodinám v obtížné životní situaci? 

🔹 Kdo je žák se sociálním znevýhodněním a jakou podporu může MŠMT a NPI ČR nabídnout školám? (3. výzva)

🔹 Rovné příležitosti: podpora žáků a rodin se sociálním znevýhodněním pohledem školy a dalších zainteresovaných institucí 


Na všech krajích se sešlo pestré publikum a rozproudila se otevřená debata o příležitostech a výzvách, kterým školy čelí při podpoře žáků se sociálním znevýhodněním, i o možnostech financování aktivit pro školy.

➡ Podívejte se na krátkou reportáž, jak to probíhalo v Ústí nad Labem!

Mohlo by Vás zajímat

Český tým vyhrál lingvistickou olympiádu

Na konci července se v Brasilii konalo mezinárodní kolo Lingvistické olympiády. Vyhrála jej česká reprezentace. Češi soutěžili v tomto složení: Matěj Čapka, Gymnázium Jana Keplera, Praha, Vít Černý, Gymnázium Havlíčkův Brod, Richard Dobíšek, Mensa gymnázium, Praha, Miroslav Havel, Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha. V týmové soutěži se tato čtyřka umístila na prvním místě. V soutěži jednotlivců získal Matěj stříbrnou medaili a hned dvě ocenění za nejlepší řešení druhé a páté úlohy. Richard a Miroslav oba získali bronz. Více informací: https://iol2024.org/ Fotografie: zahajovací ceremoniál (zdroj: iol2024.org).