logo
logo
Metodický průvodce ve vzdělávání dětí se speciálními vzdělávacími potřebami

Metodický průvodce ve vzdělávání dětí se speciálními vzdělávacími potřebami

04.03.2024
Učitel/učitelka
Asistent/ka pedagoga
Rodiče
Rádi bychom vás informovali o novém metodickém průvodci, který představuje vědecky podložené přístupy ve vzdělávání dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami.
Obrázek článku

🌟 Co v metodickém průvodci naleznete

Inovativní metodický průvodce reaguje na neustále se rozvíjející oblast speciální a inkluzivní pedagogiky. Cílem textu je seznámit čtenáře srozumitelnou formou s konceptem vědecky podložených přístupů skrze konkrétní příklady a jejich aplikaci v praxi. Metodika představuje šest klíčových přístupů pro efektivní práci s dětmi a žáky se speciálními vzdělávacími potřebami: 1) posílení, 2) pobídka, 3) vizuální podpora, 4) sociální příběhy, 5) analýza úkolů a 6) technologicky podporovaná výuka a intervence. Publikace obsahuje příklady dobré praxe, jak efektivně pracovat a dosahovat vytyčených vzdělávacích cílů u dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami.

🔗 Zde si můžete přečíst Metodického průvodce ve vzdělávání dětí se speciálními vzdělávacími potřebami

Metodický průvodce vznikl s využitím podpory zdrojů University of North Carolina, Autism Evidence-Based Practice Review Group a dalších renomovaných organizací. Publikace vznikla za finanční podpory programu Erasmus+ spolufinancovaném Evropskou unií.

Mohlo by Vás zajímat

Art and Science v kampusu VŠB-TU Ostrava

Ve čtvrtek 5. 9. 2024 v kampusu VŠB-TUO v Porubě představíme univerzitu nejen jako instituci pro vzdělávání, vědu a výzkum, ale také jako místo kreativního myšlení s přesahem do umění a tvořivosti. Těšte se na komentované ukázky, technické dílny a soutěže, umělecké workshopy, výstavy a hudební vystoupení. Podrobnější informace vám pošleme v přípravném týdnu, ale přihlásit svou školu můžete už nyní: https://www.zlepsisitechniku.vsb.cz/program/1213. (Foto zdroj: Freepik)