VI. Setkání národních skupin garantů NPI ČR pečujících o nadání

VI. Setkání národních skupin garantů NPI ČR pečujících o nadání

30.09.2024
Učitel/učitelka
Ředitel/ředitelka
Školní poradenský pracovník/ce
Asistent/ka pedagoga
Rodiče
Třídní učitel/ka
Žáci a studenti
Dne 20. září 2024 od 9 do 17 h proběhlo VI. Setkání národních skupin garantů NPI ČR pečujících o nadání v prostorách PedF UK Praha, Magdalény Rettigové 4, Praha 1 – Nové Město, pod záštitou NPI ČR ve spolupráci s PedF UK Praha. Účastnili se aktéři podporují nadání a pečující o nadané – skupina Krajských koordinátorů podpory nadání, skupina Krajských koordinátorů z pedagogicko-psychologických poraden, pedagogové a další aktéři z oblasti podpory nadání.
Obrázek článku

Zdeňka Chocholoušková, Ivana Lichtenberková

Národní pedagogický institut České republiky, odbor Podpory žáků, oddělení Společného vzdělávání, Senovážné nám. 25, 110 00 Praha 1, zdenka.chocholouskova@npi.cz

 

Zastřešujícím tématem setkání byli Nadaní žáci v heterogenní třídě. V dopolední plenární části zazněly přednášky: Nadaní a primární prevence, Má AI potenciál pro nadané, nebo nadaní pro AI? či Portfolio nadaného žáka (prezentace jsou dostupné zde).

Odpoledne účastníci v šesti sekcích řešili klíčové momenty práce s nadanými žáky v pestré třídě: Nadání a primární prevence, Co se osvědčilo v praxi mateřských škol v oblasti podpory nadání, Pozor schod, Jak pracovat s portfoliem Europass?, AI a nadání ve škole a Argumentační esej jako gradovaná úloha a jako rozvoj digitálních kompetencí.

Po skončení jednání v sekcích proběhlo krátké shrnutí obsahu jednání s panelovou diskuzí.

Děkujeme všem za aktivní účast a těšíme se na další ročník 2025.

***

Zdeňka Chocholoušková je garantka podpory nadání NPI ČR. Zabývá se nastavením podpory nadání a péčí o nadané v NPI ČR.

Ivana Lichtenberková je odborná pracovnice NPI ČR. Zabývá se podporou nadání a péčí o nadané v NPI ČR a je Krajskou koordinátorkou podpory nadání ve Středočeském kraji.

Mohlo by Vás zajímat

Týden Akademie věd

Týden Akademie věd České republiky 4. - 10.11.24 Registrace nutná.