Interkulturní odlišnosti v kontextu začleňování dětí/žáků cizinců do českého vzdělávacího systému

Interkulturní odlišnosti v kontextu začleňování dětí/žáků cizinců do českého vzdělávacího systému

20.09.2024
„Čím víc si budeme rozumět, tím lépe se nám bude ve školách žít."
Obrázek článku

Foto zdroj: Freepik

Chcete se dozvědět něco víc o tom, odkud k Vám přichází žáci cizinci, co je v jejich kultuře důležité a jak přemýšlí jejich rodiče?

Máte jedinečnou příležitost – Webinář proběhne ve dvou dnech, a to 26. 9. a 3. 10. 2024 od 14 do 17 hod. na téma interkulturních odlišností o komunitách: ukrajinské, vietnamské, mongolské a arabské země. 

Přihlaste se! Webinář je bezplatný.

Webinář je připraven ve spolupráci s Interkulturním centrem Praha (ICP). Věnuje se skutečnostem, se kterými se můžete potkat, když přichází do třídy nové žákyně či žáci z odlišného kulturního prostředí. Pochopení těchto odlišností a jejich kořenů může odstranit bariéry na cestě k lepšímu zvykání žákyně/žáka na české prostředí, zajistit jeho větší duševní pohodu, a tím usnadnit integrační procesy a nastavit jednodušší vzdělávací proces.


Mohlo by Vás zajímat

Hudební odyssea

Hudební odyssea: Pavel Steidl, Jiří Javůrek a mladí

Rozvoj digitálních kompetencí s Canvou: kurz pro pedagogy

Zveme vás na nový kurz zaměřený na rozvoj digitálních dovedností žáků s přiznanými podpůrnými opatřeními. Kurz, pod vedením Ing. Ireny Vajen, se zaměřuje na praktické využití programu Canva ve výuce. Účastníci kurzu se naučí, jak efektivně integrovat program Canva do výuky, a tím podpořit digitální kompetence žáků v souladu s Rámcovým vzdělávacím programem pro základní vzdělávání 2021.

Škola českého jazyka a literatury –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Otevřená věda

Cílem Školy českého jazyka a literatury pro pedagogy je účastníkům představit zajímavá témata a poslední trendy v českém jazyce a v české literatuře. Po absolvování kurzu každý pedagog získá nové poznatky a nápady, které následně může aplikovat v praxi při výuce českého jazyka a literatury na příslušné škole.