logo
logo
Inspirace napříč celou republikou potřetí

Inspirace napříč celou republikou potřetí

11.06.2024
Ředitel/ředitelka
Zřizovatelé škol
Odborná veřejnost
Třetí celostátní setkání vedoucích pracovníků škol PEER TO PEER se uskutečnilo dne 4. 6. 2024 online. Na dvouhodinové setkání se připojilo přes 500 ředitelů a zástupců vedení škol. Celostátní setkání s frekvencí dvakrát za rok je výjimečná příležitost nejen počtem účastníků.
Obrázek článku

Hlavní náplní programu byly opět prezentace osvědčených postupů zapojených škol. Ve vstupech z jednotlivých škol jsme se tentokrát věnovali tématu spravedlnosti při poskytování podpory a hledání efektivních postupů, a to nejen v rámci projektových nástrojů. Zazněly zkušenosti ze života škol v Chebu, Sokolově, Jaroměři a Tanvaldu.

Během setkání také proběhla reflexe ročních evaluačních zpráv a sdílení novinek z MŠMT týkajících se budoucího financování.

První dvě setkání následovalo 6 workshopů a podobně i po tomto setkání jsme účastníkům nabídli návazné workshopy k probíraným tématům: Monitorovací indikátory a metodika měření výsledků, zaměřený na sledování a hodnocení dopadu realizace aktivit, a Spravedlnost a legitimita v poskytování podpory žákům se sociálním znevýhodněním, ve kterém bude příležitost podrobněji probrat téma setkání.

Od března 2023 se zároveň uskutečnilo 177 regionálních peer to peer setkání, na kterých účastníci diskutovali úctyhodných 395 hodin. Krom sdílení zkušeností s realizací aktivit projektu a zavádění nástrojů, byla nejžádanější témata role sociálního pedagoga a identifikace žáků se sociálním znevýhodněním.

Čtvrté celostátní PEER TO PEER setkání se uskuteční prezenčně 19. listopadu v Praze.

Mohlo by Vás zajímat

Art and Science v kampusu VŠB-TU Ostrava

Ve čtvrtek 5. 9. 2024 v kampusu VŠB-TUO v Porubě představíme univerzitu nejen jako instituci pro vzdělávání, vědu a výzkum, ale také jako místo kreativního myšlení s přesahem do umění a tvořivosti. Těšte se na komentované ukázky, technické dílny a soutěže, umělecké workshopy, výstavy a hudební vystoupení. Podrobnější informace vám pošleme v přípravném týdnu, ale přihlásit svou školu můžete už nyní: https://www.zlepsisitechniku.vsb.cz/program/1213. (Foto zdroj: Freepik)