Rozvoj digitálních kompetencí s Canvou: kurz pro pedagogy

Rozvoj digitálních kompetencí s Canvou: kurz pro pedagogy

20.09.2024
Učitel/učitelka
Asistent/ka pedagoga
Zveme vás na nový kurz zaměřený na rozvoj digitálních dovedností žáků s přiznanými podpůrnými opatřeními. Kurz, pod vedením Ing. Ireny Vajen, se zaměřuje na praktické využití programu Canva ve výuce. Účastníci kurzu se naučí, jak efektivně integrovat program Canva do výuky, a tím podpořit digitální kompetence žáků v souladu s Rámcovým vzdělávacím programem pro základní vzdělávání 2021.
Obrázek článku

Foto zdroj: Canva

V dnešní digitální době je důležité, aby žáci rozvíjeli nejen teoretické znalosti, ale také praktické dovednosti, které jim umožní uspět v moderním světě. Canva představuje skvělý nástroj, který může proměnit každodenní výuku v interaktivní a vizuálně atraktivní zážitek. Tento kurz vám ukáže, jak využít Canvu k tomu, aby se vaše výuka stala více inkluzivní a přístupnou pro všechny žáky, včetně těch, kteří potřebují specifická podpůrná opatření. 

📍 Místo konání: NPI ČR Brno, Moravské náměstí 249/8

🗓️ Termín: 25. 9. 2024 (9:00–16:00)

🎯 Cílová skupina: pedagogičtí pracovníci SPC, speciální pedagogové, učitelé 1. stupně ZŠ, učitelé 2. stupně ZŠ, výchovní poradci se speciálně pedagogickým vzděláním

🔗 Přihlásit se můžete zde

Každý účastník by měl mít na kurz svůj notebook, školní e-mailovou adresu a přístupové heslo. Tento kurz je ideální příležitostí pro pedagogy, kteří chtějí rozšířit své digitální kompetence a podpořit své žáky v jejich vzdělávacím procesu.

Mohlo by Vás zajímat

Hudební odyssea

Hudební odyssea: Pavel Steidl, Jiří Javůrek a mladí

Škola českého jazyka a literatury –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Otevřená věda

Cílem Školy českého jazyka a literatury pro pedagogy je účastníkům představit zajímavá témata a poslední trendy v českém jazyce a v české literatuře. Po absolvování kurzu každý pedagog získá nové poznatky a nápady, které následně může aplikovat v praxi při výuce českého jazyka a literatury na příslušné škole.

Otevřená věda –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ stáže 2024

Již 20 let se Otevřená věda zaměřuje na podporu talentovaných studentů se zájmem o vědu a výzkum. Prostřednictvím vědeckých stáží pro středoškoláky chce studentům umožnit získat cenné zkušenosti z vědecké praxe, motivovat je k vysokoškolskému studiu ve vědních oblastech a následně k volbě vědecké kariéry. Stážisty zároveň Akademie věd ČR odborně vzdělává a zapojuje do činnosti špičkových pracovišť.